Photography & words: © Anna Rubingh 
Het begon eigenlijk bij toeval, dat Judith Miedema caravans ging opknappen. “Ik had een burn-out en wilde toch niet de hele dag op de bank blijven zitten.” Haar levenslange liefde voor caravans maakte dat dat het moment werd dat ze besloot een oude afgedankte caravan op te knappen tot hip reispaleisje. Ze deelde foto's op internet en al snel kreeg ze ontzettend veel reacties; of haar reispaleisje ook te koop was en of ze er niet nog een wilde maken. En van het een kwam het ander en inmiddels is Judith 22 klusprojecten verder en rijden er heel veel mooie reispaleisjes rond. Haar bedrijfje  noemde ze Judidith. "Het lukt, ik deed het, dus Ju-did-ith!"
Haar caravans zijn zo populair dat ze vaak binnen een dag weg zijn als ze ze laat zien op haar sociale media-pagina's. “Maar ik doe er echt maar een per keer want ik wil er wel lol in houden,” vertelt ze. 
 Naast haar eigen klussen helpt ze ook mensen hun eigen reispaleisje op te knappen op klusweekenden, beheert ze een speciale website met tips voor hippe oude caravans, caravanity.nl en ontwierp ze een hippe luifel die op elke caravan past. 
Ik zocht Judith op bij haar favoriete reispaleisje en ontmoette daar ook de nieuwe enthousiaste eigenaars en ik ging langs in de kleine werkplaats van Judith op het Friese platteland. 

You may also like

Back to Top