fotografie, styling & recepten: © Anna Rubingh
Snelle radijsjes pickle
Radijsjes zijn een fijne, snel groeiende groente in je moestuin, een echte voorjaarsgroente. Je kunt ze zaaien van het vroege voorjaar tot in mei. Rauwe radijsjes zijn fantastisch in een salade of op de boterham, maar door ze snel te pickelen in wat appelciderazijn met wat suiker geef je ze net wat extra's. Lekker zo, of in een sandwich of  als extraatje bij het eten. Vooral bij wat vetter eten doen pickles het goed!
Of maak, samen met verse, zelfgemaakte wilde pesto's  en vers brood een lekkere gezonde hapjesplank.
#8942
#8942
#8927
#8927
#8954
#8954
#8969
#8969
#8953
#8953
Wilde pesto
Iedereen kent pesto die je maakt met basilicum, maar je kunt veel heel veel soorten kruiden en kruidige groenten heerlijke pesto's maken. Deze pesto's maakte ik van brandneteltopjes en van zevenblad. Samen met walnoten en hazelnoten en oude kaas maak je er fantastische en gezonde pesto's mee. Blancheer de brandneteltopjes wel even voor je ze verwerkt in je pesto, anders prikken ze. 
Maak extra veel, in de koelkast is het prima een paar dagen houdbaar. Gebruikt het ook bijvoorbeeld om door pasta te roeren.
Super lekker!
#9944
#9944
#9914
#9914
#9938
#9938
#9953
#9953
Borrelplank
Vers gemaakte  wilde pesto's van brandnetel en zevenblad met walnoten en hazelnoten en oude kaas en snel gepickelde radijsjes met vers brood zijn de basis voor een lekkere gezonde borrel plank. Voeg als je wilt nog wat biologische oude kaas en worst toe aan je plank. 
#9885
#9885
#9889
#9889
#9900
#9900
Rabarber ketchup​​​​​​​
Ketchup kennen we allemaal als tomatenketchup, maar ook van rabarber kun je fantastische ketchup maken. Eet het op een broodje oude kaas met rucola en augurken bijvoorbeeld of op een broodje (vega) hamburger, maar ook bij een tosti smaakt deze ketchup fantastisch!
#1442
#1442
#1458
#1458
#1424
#1424
#1493
#1493
Pasta met raapsteeltjes

Of orecchiette con le cime di rapa, dat klinkt natuurlijk heel wat chiquer. In Italië verbouwen ze in het vroege voorjaar cime di rapa, de italiaanse variant van raapsteeltjes. Heb je een eigen moestuin probeer deze dan ook eens, maar voor deze eenvoudige maar super lekkere  pasta kun je ook gewone Nederlandse raapsteeltjes gebruiken. Raapsteeltjes (en cime di rapa) schieten als het weer warmer wordt, snel in bloei, de bloempjes kun je ook gewoon eten en gebruiken om je pasta mee te versieren.
Spinazie omelet met spinazie sla

Spinazie is voorjaar. Deze spinazie omelet  is makkelijk om te maken, eet 'm met vers brood en een spinaziesalade met pijnboompitjes, want spinazie is ook rauw heel lekker en gezond.
Risotto met brandnetels
Brandnetels zijn lekker en super gezond. In april en begin mei, als de scheuten vers en jong zijn kun je ze heel goed verwerken in verschillende gerechten. In een risotto bijvoorbeeld. De brandnetels geven deze romige risotto met oude geitenkaas een groene lente kleur en een lekkere milde kruidige smaak.
Rabarber kardemom cake
Rabarber en kardemom zijn een fantastische combinatie, de fris zoete kruidige smaak van kardemom past heel goed bij de zure smaak van rabarber. Een verrassend lekkere cake, snel en gemakkelijk te maken waarvan ik zeker weet dat deze, als je 'm eenmaal een keer hebt gemaakt, vaker op tafel zal komen.

You may also like

Back to Top