Fotografie, receptuur, styling  & tekst: © Anna Rubingh
Verwarmende winterse gerechten met veel mooie gekleurde wintergroentes.
Wintersoep met Reade Krobbe
Deze wintersoep met bonen is een fijne winterwarmer, echt comfort-food lekker met robuust brood met roomboter.
Reade Krobbe is een Fries gedroogd boontje, een klein rood boontje die gedroogd witte spikkels heeft. Elke streek heeft van ouds her wel een eigen boon en het is leuk om zo'n oud streekproduct te gebruiken. Je kunt in dit recept de boon vervangen door bijvoorbeeld bruine bonen of een gedroogde boon uit de streek waar je woont. 


Taartje met geroosterde rode biet & geitenkaas
Dit mooie hartige taartje bak je omgekeerd. De in de oven geroosterde bieten en uien geven het taartje een extra diepe smaak. Strooi er geitenkaas over en serveer 'm met een lekkere groene salade. Lekker als lunchgerecht of met wat brood en een soepje vooraf als avondeten.


Rode koolstamp met cranberries en uitjes
Een mooie paarse stamppot van aardappels, rode kool, appeltjes en cranberry compote. Serveer 'm met een lekker worstje, gebakken uienringen voor wat extra pit en extra cranberry compote erbij. (want cranberry compote is niet alleen lekker met kerst.)


Groentestoof met hazelnoten-winterpostelein pesto
Een stoofpotje vol stevige winterse groentes met hazelnoten waarin je het vlees niet mist. Bestooi met wat grofgehakte hazelnoten en knapperige winterpostelein en serveer met robuust brood met hazelnoot-winterpostelein pesto.Bietensoep met creme fraiche en mierikswortel
Een fluwelen soepje van biet met appel wat extra pit krijgt door een flinke lepel mierikswortel crème-fraîche. 

 
Aardappels met kool, maar dan anders
Gnocchi zijn Italiaanse dumplings gemaakt van lichte, luchtige aardappelpuree. Ze zijn niet moeilijk om te maken, het kost alleen even wat tijd. Deze gnocchi bevatten naast aardappels ook palmkool en worden na het koken gemengd met in boter gestoofde kool en blauwschimmelkaas. Met wat extra kaas bovenop en even onder de grill krijgen ze een lekker knapperig korstje.


Stoof met cranberries met pastinaak-aardappel puree
Cranberries zijn supergezond, bevatten heel veel vitamine C en zijn niet alleen met kerst lekker. Deze stoof van rundvlees met cranberries is een echte fijne winterstoof. Serveer 'm met een grog gestampte pure van pastinaak en aardappel met daardoor een flinke lepel grove mosterd.

You may also like

Back to Top