Winter-rabarber recepten
Fotografie & Tekst: © Anna Rubingh
Als je winter-rabarber kookt krijgt het een prachtige roze kleur, anders dan de meeste rabarber die je zomers uit de moestuin haalt. Ook hoef je de stengels niet te schillen omdat deze geforceerde stelen niet taai zijn. Ook de smaak is zachter, zoeter, minder zuur.
Je koopt winterrabarber bij de betere groenteboer of rechtstreeks bij de kweker. ​​​​​​​
Rabarber-sinaasappel crumble met vanillesaus

De smaak van sinaasappel en wat geraspte sinaasappelschil geeft deze crumble een lekker winters tintje en past goed bij de mooie winter-rabarber. 
Serveer met vanillesaus als lekker winterstoetje of tussendoortje.


Rabarber met hazelnoten en gemberkoekjes

Deze in de oven gepocheerde rabarber is heel gemakkelijk om te maken en ziet er door de mooie roze kleur die de winterrabarber heeft prachtig uit. Serveer de rabarber met wat gehakte hazelnoten voor een fijne crunch en eigen gebakken gemberkoekjes.


Wintersalade met rabarber

In deze wintersalade komt de winterrabarber goed tot z'n recht. Samen met frisse appels, zachte bietjes en knapperige witlof bestrooid met gehakte hazelnoten en veldsla. Een fijn kleurrijk wintergerecht wat je ook nog eens de nodige wintervitamines geeft.


Worst met rabarber en appel

Rabarber smaakt ook prima bij een echt hartig gerecht. Dit is een beetje een variatie op de ouderwetse rabarbermoes. Pocheer de rabarber samen met appels in de oven, dat is heel gemakkelijk en serveer deze met worstjes, geroosterde aardappeltjes en een knapperige wintersalade.


Rabarbercake

Een fijne cake voor bij de thee met een beetje sinaasappel rasp en mooi roze rabarber bovenop.

You may also like

Back to Top