photography & text: © Anna Rubingh
In de tuin achter hun huis heeft Meri, die met haar gezin in een dorpje grenzend aan Arnhem woont, haar droom verwezenlijkt; een plekje voor zichzelf en haar bij elkaar verzamelde schatten in een eigengebouwde keet naast de moestuin onder de appelboom. "Het was echt een droom die uitkwam, toen de onderdelen om de keet te bouwen hier op de oprit lagen. We zijn gelijk met het opbouwen begonnen en na heel wat weekendjes hard doorwerken stond 'ie er" vertelt Meri trots.
"Ik wilde echt graag een plekje voor mezelf, waar ik lekker wat aan kon rommelen met al mijn kleine vondsten en schatten." Het creëren van een eigen domein moest passen binnen de tuin daarom zochten Meri en haar gezin bewust naar het inpassen in de tuin zonder deze verstoren door bijvoorbeeld een groen, met speciale planten begroeid dak toe te passen en door daarnaast een plek te kiezen waar de keet goed zou integreren in de tuin. "De tuin is een heel erg fijne plek voor ons allemaal, alle elementen daarin zijn belangrijk en moeten in balans zijn" vult Meri aan.
In haar keet vind je van alles, allemaal prachtig geordend tot een stijlvol en eigen geheel; gevonden veertjes, schelpjes en takjes, vaak prachtig samengebracht in bijvoorbeeld een kunstige 3-dimensionale collage aan de muur of op tafel. "Kijk", zeg Meri, "deze steentjes komen allemaal hier uit de buurt, van de oevers van de Rijn." Maar ook kleine familiestukken en souvenirs die ze meenam van verre reizen of gewoon van dichtbij maken deel uit van haar schatkamer. "Ik ben net een ekster", lacht Meri, "wat ik onderweg vind neem ik mee; scherfjes, steentjes, noem maar op, daarom heb ik mijn keet Eksterkeet genoemd, een ekster neemt ook van alles wat hij buiten vindt mee naar z'n nest. Voor mijn verjaardag kreeg ik laatst een mooie metalen ekster die buiten bij de ingang een mooi plaatsje heeft gekregen."
"Ik kan hier uren lekker doorbrengen, dingen samenbrengen tot een mooi geheel, of gewoon lekker een boek lezen op de veranda van mijn Eksterkeet, dat zijn heerlijke momenten, echt even tijd nemen voor jezelf."
Als ik bij Meri aankom word ik getrakteerd op koffie en verrukkelijke eigen gebakken taart met bosbessen en vanillecrème. "De bosbessen plukten we gewoon hier in het bos, er staan er best veel. Het is een plekje waar eigenlijk niemand van weet, maar in Nederland zijn op verschillende plekken in het wild bosbessen te vinden." Meri deelde het recept voor dit verrukkelijke zomerse taartje met me. En geen bos met bosbessen in de buurt? Niet getreurd, want met gekochte (ingevroren) bosbessen smaakt het taartje ook fantastisch.

You may also like

Back to Top